17 april 2009

Att hitta den rätta
Fler nyheter. Ni som besökte min verkstad under påskhelgen har ju redan sett mina nya svarta saker. Jag hade förresten en riktigt trevlig helg med alla besökare.


Jag har länge jobbat med svart glasyr. Jag har också haft en massa problem med glasyrdefekter och svårt att hitta den rätta svarta. I perioder har jag helt lagt ner projektet svart. Men nu, efter åtta år, har jag lyckats ta fram just den yta som jag vill ha. Varken blank eller matt, utan en skön sidenmatt yta. Tänk vad det är kul med glasyrer! Det kommer ni som läser här få höra mer om senare...


Och nästa helg kör jag igång vårens första helgkurs i min verkstad. Det ser jag fram emot. Alltid lika spännande att se vilka människor som kommer. Jag har faktiskt några platser kvar, för er som är intresserade. Och du, inga förkunskaper krävs.

Ha en trevlig helg!

5 kommentarer:

marie-louise sa...

Elegant och snyggt med svart!
Och du har verkligen fått fram en fin yta.
Ha en trevlig helg!

Bibbi sa...

Hej! roligt att se din blogg! Jag skickade adressen till Konsthantverkscentrum så den kommer med i länklistan från hemsidan :)

Ulrika sa...

Hej Cecilia!

Vad roligt att du lämnade en kommentar på min blogg! Och att vi hade ett gemensamt förflutet... KNUT. Nä, vi var inte med samtidigt, det hade jag kommit ihåg. Jag var med i KNUT mellan 2003-2006, tror jag. Är det du som har verkstaden vid Kärrtorps centrum?

Cecilia Boivie sa...

Hej Ulrika! Nej, jag har min verkstad i Faringe, öster om Uppsala. Jag bodde tidigare i Sthlm, därav KNUT. Antar att du gjort samma resa, bort från den stora staden...

Jessica sa...

Hej!

Sökte efter lerkvarn och hamnade på din sida.

Otroligt vacker svart!

Jag har länge letat efter en sidenmatt svart som inte har krom i sig då jag även använder tenn i mina andra glasyrer.

Har du krom i din glasyr?
Jag kan förstå om du inte delar med dig av receptet ifall du nu kämpat länge för att få fram det men fråga kan man ju alltid göra?

Kanske kan locka med byte mot råmaterial?

Jag har massor i källaren som jag själv inte kommer mäkta med att göra mig av med under min livstid!

Snygga alster du göra!