14 januari 2010

BränningI går satte jag min första skröj för i år, den bränning upp till 1000 grader som alltid görs innan glasering och glasyrbränning. Det gäller att packa ugnen full, då blir det en jämn och bra bränning.

I morse när jag kom ut till verkstan var det fortfarande glödvarmt i ugnen, som ni kan se i ventilationshålet och termometern stod på 682 grader.

6 kommentarer:

Anna smyger in.. sa...

Oj här var det hett..mmm att du har så fin utrustning..så härligt..skröj..nytt ord för Anna..

Men du det är alltid lika intressant att få ta del av ditt arbete..

Ninni sa...

Vad varmt och skönt det låter:) Nu är väl du så skicklig men från de keramikkurser jag har gått så kommer jag ihåg att det var väldigt spännande att få se om mina alster fortfarande var sig lika efter bränningen. Mycket gick till spillo.
Kram Ninni

marie-louise sa...

Hallå där,
vad härligt att du har kommit igång...en hel ugn...jag ligger i lä...

C. Tvillingmamma sa...

Härligt!

christina sa...

Hej, vad roligt att du är igång med lite nytt och gammalt Jag önskar dig en fin fortsättning på året!

oumberligating sa...

Va glad jag blev att hitta ett nytt ansikte i mitt fält av trogan följare! Hoppas jag kan behålla dig där! Jag gör ibland så kontroversiella inläg att en del "tackar för sig"!
Värst var det för över ett år sedan då Oumberliga Bloggen enbart handlade om Oumberliga prylar, jag visade då på ett inlägg om ett vattenrningsrör avsett för "tredje världe" då hoppade två butikisinnehavare av med den anledningen att de inte ville synas i sådana smmanhang, de vill bara figurera i "glada sammanhang" spm de skre, bägge har "kokat" nu ser jag! Okej, skadeglädje är inte min starka sida.
Men jag lovar att förvalta dina härliga älgar på ett fint sätt så inlägget med dem och länk till dig kommer inte vara direkt efter de "döda barn" som jag idag visar!
De blir några konstnärer emellan, inga som jag känner!
Ha nu en trevlig helg alla kategorier!
Kram ifrån Oumberlge eller var det kanske Omöjlige Peter!