12 februari 2010

Kannor


Jag vet inte varför jag tycker så mycket om att dreja kannor. Kanske är det något med formen, pipen och handtaget. Det måste harmonisera och vara rätt proportioner ...som en kropp ...kanske.

5 kommentarer:

oumberligating sa...

Kannor i mängder, enskilda små konstverk tillsammans så känns de som om en slags installation och bilden blir automtiskt fotokonst!
Optimalt på något sett, sedan går de ju att använda och det har ju sina fördelar! (ler) Har en vas utan öppning och utan botten (nej, den är inte upp och ned), kul men ibland när det börjar bli trångt så känns det som om det får vara nog med prylar som inte fyller någon funktion och som sagt precis som du visar på i din gärning så går det att göra "fungerande" konstföremål! Det är därför jag väntar med älgarna, men när jag väl håller en i handen så är jag övertygad om att jag tänker om, man kan kanske klia sig på ryggen med den och vips så har den ju en praktisk funktion.
Alla med en konstnärlig ådra gillar eller har gillat discovågen som rådde 70 och 80 tal.
Thorsten har ett djäkla ego och är ju också en stor konstnär men så fort dråogerna kom in i hans liv så spårade beteéndet ur, men helt dum är han inte och det här med ego, när du skriver det så får jag lite dåligt samvete (ler) Oumberliga är väl ganska ego måste jag säga! (ler)
Nu ska du ha en fin Fredagskväll och en djäkligt trevlig helg!
Kram ifrån Peter!

C. Tvillingmamma sa...

Härligt! och att se dom i grupp är väldigt mäktigt!

oumberligating sa...

Du har mail Cecilia! Jag gick igån så in i hesike på genus att det blev över 4 000 tecken och det klarade inte kommentars rutan av.
Korta av? Aldrig i livet! Jag är en omständig människa!
Kram ifrån Peter!

Gudrun sa...

Cecilia! Du är bara helt otroligt duktig. Snygga kannor.
Har du berättat om din karriär i bloggen någonstans? Är keramiker det yrke som du började med tidigt eller hur ser din väg ut.
Ha en trevlig helg

oumberligating sa...

Haha, du blir inte av med mig heller! (ler) Det här med konserter är intressant jag är ju stor fan av Janis Joplin, hennes liv och musik (Gillar konstnärsjälar och dess problematik) (ler) Ja, till saken senast jag och Stora Frun var på konsert tillsammans så var på Nalen och lyssnade på Caroline af Ugglas tolkning av Janis Joplin låtar, suveränt och personligt samma sak där vi var inte många 40 plusare dirket. Lilla Frun ligger i en baden Baden stol mitt på konsertgolvet så Caroline blev nyfiken så de fick ett trevligt samtal om livet efter konserten! Ja appråpå, det här med konserter!
Ha en fin helg som sagt!
Kram ifrån Peter!