19 februari 2011

Elda

Säga vad man vill om kylan men nog är det skönt att elda. Nu sprakar det mysigt och värmen sprider sig. Inget fel på induktionshällar och modern elektronik, men visst vill man laga mat på järnspisen? Tänka sig, vi har två järnspisar.

4 kommentarer:

Ninni sa...

Lyckliga ni! Ja det är verkligen härligt med en sprakande järnspis. Vilken värme den ger! Och det kan behövas en sån här dag. Vi har tyvärr ingen sån men väl en öppen spis. Kanske blir det en brasa efter promenaden. Inte värmer den så mycket men mysigt är det.
Ha en skön helg!

oumberligating sa...

Du är en lycklig kvinna du! (ler) Två gjutjärnsspisar härligt, jag har en på landet och har äntligen fått tag i den reservdel som saknats! Bara att montera och låta sotaren inpektera skorstenen sedan kör vi också på förfullt!
Det är en Bolinderspis gjuten 1904.
Fabriken häri Stockholm revs för många år sedan, men på vissa ställen i parken som ligger där nu så kan man fortfarande hitta järnskrot om man har blick för det....ett litet historiskt vingslag, dessutom så går jag genom denna park ell rättare sgat gick igenom denna park dagligen under 17 år så jag blev glad när jag upptäckte att det var en Bolinderspis vi hade i stugan!
Ett tag sedam vi "hördes" av här i Cyberrymden, hoppas allt är väl med dig och de dina!
En keramikälg står fortfarande på önskelistan så jag måste ju komma och köpa en av dig till våren! Skulle ha blivit ett "besök" i somras, men mycket annat kom ivägen!
Ha det bara Bäst!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Anna smyger in.. sa...

Suck..aha två järnspisar..mmmm du har det bra du..den goa värmen är oersättlig..

Maria sa...

Framförallt är det så vackert med järnspis!