06 november 2009

Ännu en nyhet


som står på tork i verkstan. Det här är en liten mugg som passar till glögg och espresso.

Det är så skönt att lämna verkstanfredageftermiddagen med torkskåpet fullt med färdiga lersaker, ugnarna är fullpackade och väntar på att svalna. På söndag går jag dit och tömmer en ugn och sätter en ny skröjugn, så att jag kan glasera nästa vecka igen. Hela arbetsprocessen är rolig, men roligast är att bli färdig och se slutresultatet.

Vill ni se hur en mugg blir till se här.

6 kommentarer:

Anna tassar in sa...

Du..jag blir alltid så glad av nydrejade saker..för mig har du en drömtillvaro..jag vet ju inte så mycket..men jag målar upp en perfekt tillvaro där du bara sitter och låter kreativiteten flöda..och det syns minsann...underbart härligt..

maría cecilia sa...

Hola Cecilia, these cups are very, very beautiful, you make such great ceramics.
Cariños
María Cecilia

Maria sa...

Hej!
Blir fina!
Gillade att se alla momenten innan en mugg är klar. Har testat allt det där när jag gick konstskola. Men drejningen blev väl aldrig riktigt perfekt.

Lime sa...

Jättefina muggar. Igen :-) Nu är det nära till en egen drejskiva. Har några tentakler ute ifall ngn begagnad skulle dyka upp. Om inte, har jag en ny i sikte.

Ha en skön höstvecka!

Ninni sa...

Jättefina är de muggarna! Jag håller med Anna...det låter som en drömtillvaro den du har. Vad roligt att få hålla på med något som man verkligen har lust och fallenhet för.
ha en skön vecka i höstrusket!
Kram Ninni

christina sa...

Fick en ingivelse att titta in här hos dig och se....vilka vackra koppar/muggar. Det måste vara en skön känsla att producera något med egna händer, åh,så vackert.
Ha det fint! Kram Christina