05 februari 2010

Var det någon som sa......att det var bättre förr?

Här om dagen när vi påbörjade renoveringen av äldsta dotterns rum förflyttades vi till 1909. Bakom lager av gamla tapeter fann vi utdrag från Upsala nya tidning och Aftonbladet. Där blev vi stående och läste om mord och avrättningar och ett nytt modernt format av Aftonbladet.

Tänk vad det är spännande med gamla hus.

6 kommentarer:

C. Tvillingmamma sa...

Historia och att leva mitt i den är väl guld värt!

Anna susar in.. sa...

Ja men du ondskan har alltid funnits..det är bara det att nu för tiden kablas det ut blixtsnabbt..så man drunknar i information..

men så intressant att hitta sådant..det tycker jag du ska spara på..

Gudrun sa...

Hmm, så är det, ondskan har alltid funnits tyvärr. När jag läste på högskolan för ett antal år sedan så hade vi en föreläsare som berättade om ungdomskulturer, det fenomenet har också funnits sedan urminnes tider vilket en del inte verkar veta.
Spännande bit historia som ni hittade.
Ha det gott.

oumberligating sa...

Härligt och underbart att hitta sådant i/på sina väggar! Har gjort det själv några gånger!
Jag brukar då ge tipset till dem som hittar något liknande att skära hål i den nya tapeten eller måla runt om kring istället och sedan köpa små ramar som passar över "tidshålen"! Ingen har anammat min idé!
Jo, en kille gjorde så men han fuskade och köpte gamla tidiningar och fejkade tidshålen i ett hus som skulle säljas. -Va spännande, tyckte köparna!" Sedan lade han också ut gamla 1600-tals mynt i jorden vid infarten och även en liten hög med ärriga mynt på ett bord inne i huset!
Jo, ni förstår alla köpare/intressenter av denna fastighet att här låg det en gång en gammal vägtull och vevbåtbrygga för att ta sig över till andra sidan och då tappade folk ibland mynt i vattnet!
Visst blev huset lite dyrare vid budgivningen, med en lite förbättrad historia!
Söndag idag och syndernas förlåtelse för de som är manade!
Tänk om han som sålde huset var jag?
De som köpte huset fick en oäkta historia som för dem är helt sann!
Varför berättar jag sådana här affärshemligheter då?
"Sent ska syndarna vakna" (ler) "När fan blir gammal så blir han religös!"
Har lite ålders nojja idag, får det ibland, hade det inte vid 30-årsdagen, inte heller vi 40, men nu vid just snart fyllda 46 så dyker den upp, skumt?
Varför plågar jag dig och din fina blogg med sådana funderingar denna arla morgonstund!
Inte vet jag! Men dina fina alster/konstverk/hantverk kanske väcker känslor!? Fina är det i vilket fall som helst!
Ha en skön Söndag!
Jag skiter i kyrkan idag och skriver några långa kommentarer istället på folks bloggar, det tror jag kan betyda mycket för många, blir ju själv djäkligt glad över kommentarer!
Under veckan så har jag själv färdigställt en husgrund i betong, jag skulle vilja kalla det för konstverk, denna grund är unik till ett unikt hus!
Egentligen så är denna konstruktion i råbeong så djäkla fin att det är synd att byga ett hus på den!Hm.....fick just en fotoidé, visar den på bloggen i veckan!
Hade ju inte fått den iden om jag inte skrivit denna kommentar hos dig, så se vad skapandet i sina olika former kan ge för synergi effekter (Synergieffekter, har varit på många föreläsningar där föreläsare använder detta ord, vill då bara gå upp och ta ett rejält strypgrepp.....!)
Det finns andra bra varianter av ord att använda....det ena ger det andra mm, hmmm...nu förlorade jag mig igen i andra tankar!
Som sagt ha en fin Söndag!
Kram ifrån Oumberlige Peter eller var det Omöjlige som min Fru brukar kalla mig! (ler)

oumberligating sa...

Hej Cecillia! Vågar jag skriva mer idag, utan att bli helt idiot förklarad?
Chansar igår hade jag en sådan där dag då jag bläddrar tillbaka till äldre inlägg både i min blogg och i andras och idag fortsätter jag på den idén, allt rusar ju iväg och bloggvärden så är det många gånger bara de sista inläggen som "räknas"!
Idag fastnar jag på det inlägg om konserthuset i Uppsala!

Min Fru kan ju i princip inte gå längre pga av sin förlossningsskada som hon fick vid tredje barnet födelse, hon älskar hus och jobbade också som byggchet innan hon blev "sjuk"! Så för att visa henne vad som händer i världen så parkerade jag på torget en tidig Lördagsmorgon för att visa henne denna underbara skapelse som det var så mycket rabalder om i media innan bygget blev av! Fina bilder tog vi också tillsammans!
Sedan hände något kul, varenda uteliggare vid torget trodde vi var någon slags hjälporganistation, såg väl ut så när vi rullade in med husbil tidigt en morgon på hela det ödsliga torget! Blev kompis med några "polare" där några tjugor delade jag ut,2 cola burkar och ett par vanter och en mössa delade jag ut, vi fick en "konstupplevelse" och "polarna" blev glada!
Tror det var o kommentarer under ditt fina inlägg, så du skulle ha blivit "kompis" med mig tidigare! (ler)
Nu slutar jag....lovar!
Kram ifrån Peter!

Karins fotoblogg sa...

Hahaha :) Nu har Peter varit i farten ser jag med megalånga kommentarer(heja peter!)

Men vad coolt och hitta tidningarna. Jag förstår att ni färdades tillbaka i tiden!

Ha det gott!