22 mars 2010

Alla är välkomna till keramikverkstan


Raku som betyder lycka och glädje är en gammal japansk brännteknik. Leran samverkar med eld, luft och vatten på ett dramatiskt sätt, så att vackert krackelerade ytor framträder.

Jag har fått en del frågor om sommarens rakukurs.
Vi träffas i min verkstad den 5/6 kl 9-16. Jag visar och går igenom grunderna, ni tillverkar föremål, så mycket ni hinner under hela dagen. Jag torkar och skröjbränner sedan era föremål. Vi ses igen nästa lördag den 12/6 kl 9 för att glasera och bränna raku utomhus i min vedeldade ugn. Vi håller på tills vi är klara ca kl 16.00. Eftersom era saker blir färdiga får ni ta med dem hem direkt.

Rakubränning är nog den roligaste bränntekniken, eftersom man snabbt får ett ofta överraskande fint resultat. Det kan se avancerat ut, men är enkelt. Kursen är en grundkurs, som alla kan gå, även om man inte har någon erfarenhet av keramik tidigare. Jag brukar likna upplevelsen av rakubränning med känslan man hade som barn på julafton.

Välkomna till kursen! Jag tar in max sex deltagare. Det finns även några platser kvar på helgkeramikkurserna i april och maj. Se mer.

2 kommentarer:

Anna smyger in.. sa...

Men himmel så pass lik den är mitt ägg här...den med lock..oj..jaaa det är så pass ruffigt snyggt att man blir glad..jag bara älskar det..

Linda sa...

Jättekul! Jag längtar tills den 5:e juni! Jag antar att man har oömma kläder på sig? // Linda Forsman