18 juni 2010

Det här är min bild

...det här är också min bild.
Jag har fotat mina egna föremål, precis som övriga bilder här på min blogg. Nu har det hänt att mina bilder har använts av andra för att marknadsföra dennes produkter. Jag har inte blivit tillfrågad och jag nämns inte, varken som fotograf eller tillverkare av produkterna.

Det tycker jag är tråkigt, eftersom bilderna är skyddade av upphovsrättslagen och får inte användas utan mitt godkännande.

Fråga gärna!

10 kommentarer:

Anna smyger in.. sa...

Grrrrrr o morr...på sådant.... dina coola bilder får ingen ta..

Du rätt in i elden där..underbart..

Och första bilden är på pricken som mina klot här..:)

C. Tvillingmamma sa...

Har nån annan använt dina bilder?! Men,va e detta för dumheter... Ledsamt.

Men va otroligt vackra rakun blev,de e nåt magiskt över dom...ett eget liv i elden...saknar de...

Annbritt Schmützer sa...

Trist men sånt händer rätt ofta! Ett tips är att lägga in ditt namn i bilden och skriva copyright!

ha en trevlig helg*L*

annbritt

Karins fotoblogg sa...

Mycket fräckt och tråkigt! Har du varit i kontakt med personen i fråga? Och hur upptäckte du det?

Ha en skön helg!
Kram

oumberligating sa...

Det var det värsta! Ge mig "sajtadresserna" så ska jag skicka killar med "västar" på dem!
Jag tycker sådant är viktigt, har faktiskt visningrättigheterna till några konstnärer och har sett dem på flera ställen nu, med min bildtext dessutom för när jag fått visningsrättigheterna då döper jag om dem i mitt "register"!
Visar själv en hel del bilder utan "källa" men det är bara då det inte finns någon angiven. Annars skriver jag alltid till personen/agenten/firman ifråga, fast urklippet jag visar idag har jag ingen källa till, firman är dessutom nedlagd, det blev ingen "hit" direkt med marknadsföringen av Love Rug, tror folk har egna mattor att älska på om lusten faller på, att köpa en just för den aktiviteten känns lite överkurs! (ler)
Underbara bilder som du visar på lika underbara föremål!
Ha en fin helg!
Kram ifrån Peter!

Maria sa...

jag tycker att det är jobbigt att vissa människor inte respekterar detta med bilder. Jag har hittat mina bilder lite här och var utan länk mm Jag brukar skriva och påpeka det...

Cecilia sa...

En god vän fick ett reklamutskick och kände igen mina bilder.

Jo, jag har kontaktat personen.

Jag ser ganska ofta mina bilder på nätet, tagna utan mitt tillstånd. Att jag valde att ta upp det denna gång beror på att nu användes bilderna i ett reklamutskick för att sälja egna produkter, inte mina.

Karin sa...

Men oj så fräckt!!! Hur tänkter man då? Att använda dina bilder utan lov och dessutom till dennes egna produkter !!!!! Helt otroligt. Hoppas det inte händer igen.

Karin Keramiker sa...

Fy va trist... Min dotter råkade ut för något liknande. Någon kopierade hennes bilder från hennes blogg för att lägga ut på sin egen, utan att fråga, utan att nämna källan... Hon är väldigt fotointresserad och brukar ta rätt speciella bilder, så gissa om hon blev ledsen. Men nu använder hon sig av något som heter picnik.com. Där lägger hon in bloggens namn någonstans på varje bild. Den texten följer med om någon försöker kopiera bilden. Kanske kan vara något för dig?

Cecilia sa...

Tack för tipset Karin keramiker. Jag kan inte klicka mej till din blogg så jag svarar här. Tack alla för era fina kommentarer.