05 november 2010

Peking

Jag och familjen har varit i Peking under höstlovet, en stad full av kontraster. Gammalt och modern, överflöd och fattigdom, sida vid sida. Ruckel och cykelkärror samsas med skyskrapor och nya fina bilar.

Få kan engelska och med kartor och skyltar på mandarin var det en intressant upplevelse att försöka göra sig förstådd. Vi hittade i alla fall till den godaste kinesiska maten. En pytteliten, håletiväggenrestaurant, med gudomlig mat för nästan inga pengar.

5 kommentarer:

Ninni sa...

Åh vad spännande! Var ni borta en vecka? Jag skulle så gärna vilja åka till Kina. Måste bara försöka se till att det blir av någon gång.
Ha en skön helg!

Anna smyger in.. sa...

Oj så exotiskt det var här..himmel så intressant..en helt annan värld kan man säga..vilken upplevelse det måste ha varit..ja eller hur..nytt o uråldrigt tillsammans..kontraster som man häpnar över..jag har sett det när jag har rest oxå..det är lite sorgligt med fattigdommen..men på bild blir det så fiiiint ändå med dessa cykelkärror..

TantMossig sa...

Hej
Vilka roliga bilder! Hittar du något spännande keramiskt oxå?
Fina saker du gjort, underbara krukor och adventsljusstaken är jättefin.

Lime sa...

Jamen wow! Peking. Där har jag inte varit. Egentligen borde man åka dit innan det blir "tok-västerländiserat". Ska det upplevas så är det nog nu. Hoppas ni hade det bra! Själv tog jag en endagarshöstlov med mig själv och drejskivan :-) här hemma i fredags.

Ha dé!

Karin sa...

Oj, jag har missat massor! Ni har ju varit i Kina, fantastiskt! Är dålig på att kommentera, är lite mycket annat att stå i än bloggandet för närvarande.
/ Karin